Att lansera en designblogg

Det här är jättespännande. Hej och välkommen! Välkommen till min designblogg, där jag kommer att dela med mig av allt jag kan tänka på rörande grafisk design, webbdesign, illustration, design och formspråk i allmänhet, och företagande. Här kommer att raljeras en del, produceras och reproduceras en del torra skämt, och tonen kommer att hållas personlig. Men framförallt kommer det att handla om design.

En sak som jag hade lite svårt med först var om jag skulle rikta mig till designers eller vanliga dödliga icke-designers. Både och är vad jag skulle vilja, så jag kommer att försöka med det, och hoppas på att jag ska lyckas skapa innehåll som är intressant.

Det finns mycket att prata om inom designfältet, och tanken är att jag ska begränsa ämnena så lite som möjligt.

Min förhoppning är att du ska hitta något av intresse på min designblogg oavsett om du är yrkesverksam formgivare, studerande eller nybakad formgivare, har en helt annan yrkesroll men behöver veta mer om grafisk design, eller helt enkelt bara är designintresserad.

När jag får en idé brukar jag bara kasta mig ut, fast inte innan jag tänkt igenom ordentligt. Foto: Shutterstock.

Varför en designblogg nu då? Tycker jag att det saknas sådana? Räcker mina uppdrag inte till för att fylla ut min tid? Känner jag att jag har något unikt att tillföra? Svaret på frågorna är Jag har ingen aning och Nej och Jo absolut och Förmodligen inte. Jag har nog alltid tänkt att blogga, det är inte min grej, tills jag en dag i somras stod där och insåg att:

1.

Jag har alltid älskat att skriva, och mitt dagliga arbete innehåller mycket lite av det, om man inte räknar mailkonversationer.

2.

Mitt företagande saknar en specifik kommunikationsväg; jag har inget sätt att prata om design och få ut de tankar kring mitt yrke som jag har, förutom med mina kunder, men då bara gällande specifika projekt.

3.

Jag kan göra min designblogg precis till det jag tycker att den ska vara! Här kommer att uppdateras i mån av tid och infall, jag ser det snarare som att jag kommer att samla tankar på hög och hoppas på att någon ska få ut något av dem!

Här kan ni läsa mitt första “riktiga” inlägg; Logotyp, grafisk identitet och varumärke – vad är vad egentligen? Jag tar gärna emot förslag på ämnen allt eftersom, så är det något särskilt du skulle vilja läsa så hör av dig!

Ha en jättefin dag!

Dela på facebook
Dela på linkedin

Lämna en kommentar