Cirkulärt profilmaterial

Ditt varumärke är viktigt. Var och hur och varför din verksamhet syns spelar roll. Så om material med ditt företags logotyp och profil slängs och hamnar i avfall, eller som skräp på marken, då påverkar det ditt varumärke.

Återbrukat, cirkulärt profilmaterial har ett annat hantverksvärde eftersom det inte kan masstryckas, och det tillsammans med det faktum att det är återbrukat, gör att den som får ditt material i handen kommer att värdera det på ett annat sätt. Materialet blir inte slängt i samma utsträckning, din verksamhet framstår som ansvarsfull och unik och blir ihågkommen. Det är otroligt viktigt att ta ansvar för sitt varumärke på alla sätt, och att ta ansvar för profilmaterialet är ett sätt att göra det på. Men hur kan man gå till väga rent praktiskt? Fortsätt neråt för att läsa om de fyra R:en i cirkulär profilering, samt för konkreta exempel på återbrukat profilmaterial.

Reflect

För att göra en hållbar profilering behöver den göras eftertänksam och strategisk.

Reduce

Reducera behovet av omprofilering och/eller behovet av tryckt eller producerat material.

Replace

Ersätt tryckt material med digitala alternativ, helt behovsanpassat och lätt att distribuera till kunden.

Reuse

Återanvänd existerande profilmaterial med olika metoder, eller återanvänd råvaror till nytt material.

Olika sätt att gå till väga

Återanvänd material

Har ni visitkort liggande som har blivit inaktuella? De kan gå att göra om så att de följer en ny grafisk profil eller får nya uppgifter. Och värdet på dem ökar!

Återanvänd råvaror

Ta fram nytt material från gamla kasserade visitkort, gammal reklam, feltryck eller överblivna restbitar från tryckerier. Till exempel!

Ersätt med digitalt

Publicera en digital folder eller gör en interaktiv webbsida istället! Använd QR-koder för att göra distribueringen lätthanterlig och intresseväckande.

Värderingsmagneter

Kund: Lotta Görling

Ursprung

Gren från beskuret fruktträd, gamla magneter, överblivet makramégarn samt tyg från en udda gardin köpt second hand.

Tillverkning

Symaskin, stämplar, stämpeldyna och lim.

Muggar och glas

Kund: Lotta Görling

Ursprung

Udda kaffemuggar och dricksglas inköpta second hand.

Tillverkning

Stämplar, stämpeldyna och härdning i ugn.

Visitkort med variation

Kund: Lotta Görling

Ursprung

Överbliven kartong från tryckeri, gamla exemplar av tidningen Gröna Draken med artiklar skrivna av Lotta, sidor från ett gammalt teckningsblock

Tillverkning

Skalpell, linjal, skärmatta, decoupagelim, stämpeldyna och stämplar.

Citatpennor

Kund: Lotta Görling

Ursprung

Gamla exemplar av tidningen Gröna Draken med artiklar skrivna av Lotta, nyinköpta blyertsstift. Pennfodral: Tom hushållsrulle.

Tillverkning

Sax, decoupagelim, pennvässare, stämpeldyna och stämplar.

Liten anteckningsbok

Kund: Lotta Görling

Ursprung

Baksidan samt överblivna sidor från ett gammalt teckningsblock, och nyckelringar från nycklar utan lås.

Tillverkning

Skalpell, linjal, skärmatta, håltång, stämpeldyna och stämplar.
Har din verksamhet en värderingsdriven eller cirkulär affärsmodell? Jag bryr mig lite extra om att lyfta verksamheter som vill skapa en positiv förändring i världen, och erbjuder därför en ordentlig "hjälterabatt" på logotyp, grafisk profil eller hemsida. Kontakta mig och berätta om din affärsmodell för att se om du är kvalificerad för en hjälterabatt!

Intresserad av cirkulärt profilmaterial?

Låter återbrukat eller digitalt profilmaterial som något som skulle passa din verksamhet? Inledande rådgivning bjuder jag alltid på, utan att du behöver förbinda dig till något mer än eventuellt kaffe. Hör av dig så bokar vi ett möte!

Är du en hjälte?

Jag erbjuder en ordentlig ”hjälterabatt” på logotyp, grafisk profil eller hemsida, rabatten bestäms utifrån din verksamhet. Kontakta mig och berätta om din affärsmodell för att se om du är kvalificerad för en hjälterabatt!

Förnamn
Efternamn
Företag
Email
Telefon
Beskriv din affärsmodell