bäckby grafisk identitet & hemsida

Bäckby är en stadsdel i Västerås där Västerås stad och byggaktörerna Mimer, Ikano Bostad och BoKlok har formulerat en social agenda. Den sociala agendan ska vägleda i utvecklandet av Bäckby till en färgstark plats som präglas av sammanhållning, sysselsättning och trygghet. På uppdrag av Frangkle AB har symbol, grafisk identitet, webbsida och kommunikations- och eventmaterial tagits fram. Jag har stått för den grafiska formen och Frangkle för kommunikationsplattform, konceptutveckling och projektledning. 

logotyp

Bäckbys märke är framtagen med utgångspunkt i former och mönster från olika delar av världen och bildar ett gemensamt mönster, i en modern tappning. Märket består av texten Bäckby i versaler, och en symbol. Symbolen är en kombination av bokstaven B och färgstarka mönster, och i mönstret finns även referenser till en stadsdel.

grafisk identitet

Bäckbys grafiska identitet är utformad för att kännas både lokal och global och lyfta fram människor som bor i eller har relationer till Bäckby. Den grafiska formen har tagits fram med utgångspunkt i former och mönster som känns igen från olika delar av världen och bildar en stark gemensam väv.

Den grafiska identiteten består av: En logotyp i ett antal olika utföranden, färgpalett och tillhörande typsnitt, bildmanér, grafiska element, mönster och mallar. Alla grafiska element och mönsterkombinationer utgår från symbolen i logotypen, med lite olika variationer.

leverans

  • Logotyp (i 5 olika varianter, samt i alternativt horisontellt format)
  • Grafisk profilmanual (Logotyp, Profilfärger, Typografi, Bildmanér, Grafiska element, Mönster, Mallar)
  • Grafiska element
  • Hemsida