inventum grafisk identitet (samarbete)

Inventum är en lokal och oberoende stiftelse grundad av Region Västmanland, som främjar forskning och utveckling för att förbättra vårdarbetet, förebygga, behandla och bota sjukdomar samt bidra till hög livskvalitet i regionen. På uppdrag av Frangkle AB har logotyp, grafisk identitet och kommunikationsmaterial tagits fram. Jag har stått för den grafiska formen och Frangkle för kommunikationsplattform, konceptutveckling och projektledning.

logotyp

Logotypen är framtagen med utgångspunkt i: “En fjärils silkeslätta vingslag kan ge upphov till orkaner över världshaven. På samma sätt som en liten gest från dig kan göra underverk i Region Västmanlands verksamheter. ” Logotypen består av texten Inventum, en tagline; Personaldriven innovation i Region Västmanland, samt en symbol. Symbolen är en kombination av en fjäril, vilket är Västmanlands landskapsinsekt, samt en referens till formen i Region Västmanlands logotyp.

grafisk identitet

Inventums grafiska identitet är utformad för att kännas mänsklig och varm men samtidigt kommunicera forskning, vård och innovation. 

Den grafiska identiteten består av: En logotyp i ett antal olika utföranden, färgpalett och tillhörande typsnitt, ett antal bilder som utgör ett bildmanér, mönster och grafiska element.

leverans

  • Logotyp (i 4 olika färger, i alternativt horisontellt format samt utan tagline)
  • Grafisk profilmanual (Logotyp, Profilfärger, Typografi, Bildmanér, Mönster, Grafiska element)
  • Grafiska element