Bäckby (samarbete)

Bäckby är en stadsdel i Västerås där Västerås stad och byggaktörerna Mimer, Ikano Bostad och BoKlok har formulerat en social agenda. Den sociala agendan ska vägleda i utvecklandet av Bäckby till en färgstark plats som präglas av sammanhållning, sysselsättning och trygghet. På uppdrag av Frangkle AB har symbol, grafisk identitet, webbsida och kommunikations- och eventmaterial tagits fram. Jag har stått för den grafiska formen och Frangkle för kommunikationsplattform, konceptutveckling och projektledning. 

Logotyp

Bäckbys märke är framtagen med utgångspunkt i former och mönster från olika delar av världen och bildar ett gemensamt mönster, i en modern tappning. Märket består av texten Bäckby i versaler, och en symbol. Symbolen är en kombination av bokstaven B och färgstarka mönster, och i mönstret finns även referenser till en stadsdel.

Grafisk identitet

Bäckbys grafiska identitet är utformad för att kännas både lokal och global och lyfta fram människor som bor i eller har relationer till Bäckby. Den grafiska formen har tagits fram med utgångspunkt i former och mönster som känns igen från olika delar av världen och bildar en stark gemensam väv.

Den grafiska identiteten består av: En logotyp i ett antal olika utföranden, färgpalett och tillhörande typsnitt, bildmanér, grafiska element, mönster och mallar. Alla grafiska element och mönsterkombinationer utgår från symbolen i logotypen, med lite olika variationer.

leverans

  • Logotyp (i 5 olika varianter, samt i alternativt horisontellt format)
  • Grafisk profilmanual (Logotyp, Profilfärger, Typografi, Bildmanér, Grafiska element, Mönster, Mallar)
  • Grafiska element
  • Hemsida

Vad kan jag hjälpa dig med?

Vill du få möjlighet att diskutera din företagsvision och ta reda på mer om hur jag kan hjälpa dig att nå dina mål? Inledande rådgivning bjuder jag alltid på, utan att du behöver förbinda dig till något mer än eventuellt kaffe. Hör av dig så bokar vi in en tid!