Mantis Evo

Mantis Evo är ett hälsoföretag som erbjuder föreläsningar, workshops och hälsoprodukter. Med önskemål om en grafisk identitet inspirerad av antik egyptisk kultur, med en bohemisk antydan och bestående av handgjorda illustrationer, var jag naturligtvis jätteglad att få uppdraget!

Logotyp

Logotypen är framtagen för att förmedla känslan av antika kulturer, främst den egyptiska, samtidigt som den är modern i formen och lättanvänd. Logotypen består av texten Mantis Evo och taglinen Hälsans gåva håller dig vid liv, samt en symbol. Symbolen är en förenklad och geometrisk version av en Mantisräka, och gömda i räkan finns även symbolerna Ankh och Caduceus, som kan plockas ut och framhävas vid behov (se följande två bilder).

Grafisk identitet

Mantis Evos grafiska identitet är utformad med utgångspunkt i Mantisräkan och dess egenskaper, samt antika kulturer såsom från Egypten, Mesopotamien och Babylonien. Det visuella uttrycket är även menat att kommunicera tropiker, djungel och geometri, med en lätt bohemisk känsla. Känslan av följande har sedan översatts i en identitet som är modern och lättanvänd både på webben och i tryck, men samtidigt behåller en stark känsla av antika kulturer.

Den grafiska identiteten består av en logotyp, färgpalett och tillhörande typsnitt, samt en stor samling illustrationer som utgör den största delen av det visuella uttrycket. Illustrationerna är handritade med tuschpenna och färgsatta samt kombinerade till mönster digitalt. Illustrationssamlingen består av tre grundillustrationer med mer fokus på motiven; en med Mantisräkan, en med Merkaba och en med Seed of life/Flower of life i svartvitt, samt tre mönsterillustrationer som kommer i svartvitt och tre av profilfärgerna.

leverans

  • Logotyp (i 2 olika färger)
  • Grafisk profilmanual (Logotyp, Profilfärger, Typografi, Grafiska element, Mönster)
  • Illustrationer (3 olika, samt 10 olika delar i 3 olika färger)
  • Mönster (3 olika, i 4 olika färger)
  • Hemsida och webbshop

Vad kan jag hjälpa dig med?

Vill du få möjlighet att diskutera din företagsvision och ta reda på mer om hur jag kan hjälpa dig att nå dina mål? Inledande rådgivning bjuder jag alltid på, utan att du behöver förbinda dig till något mer än eventuellt kaffe. Hör av dig så bokar vi in en tid!