Trustedtech

Trustedtech är en specialistleverantör av IT-system, med fokus på säkerhet och pålitlighet, baserade i Kalifornien och Illinois. Jag fick uppdraget att ta fram Trustedtechs nya logotyp och grafiska identitet, plus UI-design till ett digitalt verktyg under utveckling.

Logotyp

Logotypen är framtagen för att förmedla känslan av IT och pålitlighet, och kombinerar ett robust utseende med mjukare övertoningar för att kommunicera användarvänlighet.

Logotypen består av texten Trustedtech i små bokstäver, ett copyrightmärke och en symbol. Symbolen är utformad för att förmedla ett dubbelt T för företagsnamnet, en “blockig” form för stadighet och en hint av ett kretskort för teknologi.

Grafisk identitet

Trustedtechs grafiska identitet är framtagen för att förmedla kärnan i verksamheten; en etablerad och pålitlig tjänsteleverantör med helhetssyn. Syftet var att skapa en grafisk identitet som känns modern och kombinerar ett robust utseende, för att kommunicera tillförlitlighet, med mjukare övertoningar och några böljande element som ger ett användarvänligt utseende.

Den grafiska identiteten består av: En logotyp i ett antal olika utföranden, färgpalett och tillhörande typsnitt, samt en samling grafiska element.

leverans

  • Logotyp (i 4 olika färger, i horisontellt format, samt som symbol)
  • Grafisk profilmanual (Logotyp, Profilfärger, Typografi, Bildmanér, Grafiska element)
  • Grafiska element
  • UI-design (i form av klickbara prototyper samt specifikationer för utvecklare)

Vad kan jag hjälpa dig med?

Vill du få möjlighet att diskutera din företagsvision och ta reda på mer om hur jag kan hjälpa dig att nå dina mål? Inledande rådgivning bjuder jag alltid på, utan att du behöver förbinda dig till något mer än eventuellt kaffe. Hör av dig så bokar vi in en tid!