5 anledningar att satsa på en professionell logotyp

Och vad definierar egentligen en bra logotyp?

Varför ska man som företagare satsa på en professionell logotyp? Det finns ju i princip gratis loggor att beställa på nätet, eller varför inte be en kompis som kan rita? Precis som du ber din granne som har jobbat på Colgate om en rotfyllning. Eller?

Jag fick frågan av en kund om jag inte kunde förklara på ett överskådligt sätt varför man ska investera i en logotyp framtagen av en expert, så här är mitt försök! För att bättre förstå värdet av professionell logotypdesign så kan jag börja med att nämna några saker som definierar en bra logotyp. En effektiv logotyp ska vara:

ENKEL
En enkel logotyp är anpassningsbar och lätt att komma ihåg.

UNIK
Logotypens design sticker ut såpass att den blir sedd.

MINNESVÄRD
Logotypen ska göra intryck så att den blir ihågkommen.

TIDLÖS
Logotypen ska kunna åldras väl tillsammans med företaget.

FLEXIBEL
Logotypen behöver kunna skalas på ett bra sätt till alla typer av format.

RELEVANT
Logotypen ska kommunicera rätt bransch och värderingar.

Om det är vad en bra logotyp är, vad gör den då? Några punkter som utmärker en professionellt framtagen logotyp är:

1.

En professionell logotyp ger ett bra första intryck.

Det sägs att kunder bestämmer sig för ett företag inom de första sekunderna efter att de har sett företaget, och ofta är logotypen det första de ser. Alltså kan en väldesignad logotyp ibland vara nog för att få en potentiell kund intresserad!

2.

Design med professionell strategi och koncept bakom.

En erfaren designer vet vad som fungerar och inte fungerar, och hur man får en logotyp att kommunicera rätt värden och varumärke, och till rätt målgrupp.

3.

En bra logotyp ger företaget en identitet och gör det lättare att bygga varumärket.

Logotypen är den viktigaste delen av en grafisk identitet; en bra logotyp blir ihågkommen, sticker ut i konkurrensen och kommunicerar essensen i företagets varumärke. Logotypen kan ofta bli symbolen för hela varumärket.

4.

En professionell logotyp kan användas i alla olika typer av media.

Du får en logotyp som skalar väl och har en variant för alla olika typer av format och media. Det här är ett krav till exempel när du anlitar ett tryckeri.

5.

En bra logotyp är en långsiktig investering.

En väldesignad logotyp ger trovärdighet till ditt företag, och om logotypen representerar företaget väl så kommer du att attrahera rätt kunder. En professionell logotyp uppmuntrar potentiella kunder att lita på att du levererar enligt deras förväntan.

Så varför ska man som företagare satsa på en professionell logotyp? Om en logotyp är tänkt att klara av allt det här så känns det väl rimligt att investera i den, eller vad tycker du? Har du frågor om logotyper eller min designprocess? Hör av dig till mig!

Är du en hjälte?

Jag erbjuder en ordentlig ”hjälterabatt” på logotyp, grafisk profil eller hemsida, rabatten bestäms utifrån din verksamhet. Kontakta mig och berätta om din affärsmodell för att se om du är kvalificerad för en hjälterabatt!

Förnamn
Efternamn
Företag
Email
Telefon
Beskriv din affärsmodell