Bäckby (samarbete)

Grafisk profil| Logotyp| Webbdesign

Uppdrag

Bäckby är en stadsdel i Västerås där Västerås stad och byggaktörerna Mimer, Ikano Bostad och BoKlok har formulerat en social agenda. Den sociala agendan ska vägleda i utvecklandet av Bäckby till en färgstark plats som präglas av sammanhållning, sysselsättning och trygghet. 2018 togs symbol, grafisk identitet, webbsida och kommunikations- och eventmaterial fram på uppdrag av Frangkle AB. Jag har stått för den grafiska formen och Frangkle för kommunikationsplattform, konceptutveckling och projektledning.

Våren 2023 fick jag uppdraget att bygga om Bäckbys hemsida för att fräscha upp och lyfta den grafiska profilen, med fokus på aktiviteter som anordnas och boende på Bäckby.

B

Lösning

Bäckbys märke är framtagen med utgångspunkt i former och mönster från olika delar av världen och bildar ett gemensamt mönster, i en modern tappning. Märket består av texten Bäckby i versaler, och en symbol. Symbolen är en kombination av bokstaven B och färgstarka mönster, och i mönstret finns även referenser till en stadsdel.

Bäckbys grafiska identitet är utformad för att kännas både lokal och global och lyfta fram människor som bor i eller har relationer till Bäckby. Den grafiska formen har tagits fram med utgångspunkt i former och mönster som känns igen från olika delar av världen och bildar en stark gemensam väv. Alla grafiska element och mönsterkombinationer utgår från symbolen i logotypen, med lite olika variationer.

Leverans

Logotyp, symbol
Grafisk profilmanual
Grafiska element
Design & publicering hemsida

Vad kan jag hjälpa dig med?

Vill du få möjlighet att diskutera din företagsvision och ta reda på hur jag kan hjälpa dig att nå dina mål? Inledande rådgivning bjuder jag alltid på, utan att du behöver förbinda dig till något mer än eventuellt kaffe. Hör av dig så bokar vi ett möte!

Är du en hjälte?

Jag erbjuder en ordentlig ”hjälterabatt” på logotyp, grafisk profil eller hemsida, rabatten bestäms utifrån din verksamhet. Kontakta mig och berätta om din affärsmodell för att se om du är kvalificerad för en hjälterabatt!

Förnamn
Efternamn
Företag
Email
Telefon
Beskriv din affärsmodell