Solkraft Direkt

Solkraft Direkt är ett snabbt och smidigt företag med ett framsynt förhållningssätt, som jobbar för att kunderna ska få tillgång till solkraft med produkter och installation av högsta kvalitet. Solkraft Direkts vision är förnybar energi till alla, dygnet runt.

Jag fick uppdraget att ta fram en ny logotyp och grafisk identitet, önskemålet var att profilera sig tydligare som en leverantör med premiumprodukter och hög service, i framkant och förutseende.

Logotyp

Solkraft Direkts logotyp är framtagen för att kommunicera känslan av snabbhet, kompetens och kvalitet, samtidigt som den är modern i formen och lättanvänd. Den är även menad att kommunicera solenergi och elkraft. Logotypen består av texten Solkraft Direkt i gemener, samt en symbol. Symbolen är mångbottnad, men den tydligaste symboliken är ett hustak med ett fönster på gaveln och en sol som en cirkel över. Man kan man även se en on-knapp som står för ström och energi, och en pil uppåt som symboliserar utveckling samt ”direkt”, vilket är en referens till snabbhet och kompetens.

Grafisk identitet

Solkraft Direkts grafiska identitet är framtagen med utgångspunkt i kärnvärdena och varumärket. I kommunikationen lyfts känslan av premiumprodukter och hög service, genom ett visuellt språk som kommunicerar snabbhet, smidighet och kvalitet.

Den grafiska identiteten består av: En logotyp i ett antal olika utföranden, färgpalett och tillhörande typsnitt, ett antal grafiska element samt visuella regler för olika material och medier.

leverans

  • Logotyp (i 4 olika färger, i 2 horisontella format, samt symbol)
  • Grafisk profilmanual (Logotyp, Profilfärger, Typografi, Grafiska element, Bildmanér, Tryckmaterial, Presentation, Profilprodukter)
  • Grafiska element, ikoner och bildmaterial
  • Ikoner

Vad kan jag hjälpa dig med?

Vill du få möjlighet att diskutera din företagsvision och ta reda på mer om hur jag kan hjälpa dig att nå dina mål? Inledande rådgivning bjuder jag alltid på, utan att du behöver förbinda dig till något mer än eventuellt kaffe. Hör av dig så bokar vi in en tid!